O nas

Modelarsko društvo Model Sport Štajerska (prej Modelarsko društvo Dromios) je bilo ustanovljeno leta 2012 po ideji nekaj mladih iz Benedikta in okolice. Nekaj vikendov smo se odločali, potem še več vikendov gradili off road progo v Benediktu. Progo smo dograjevali vse do leta 2015, ko smo se odločili, da jo podremo.

V času zimskih sezonah med letom 2013 in 2016 smo imeli v Benediktu tudi notranjo progo, ki je bila namenjena modelom v velikosti 1:16 oziroma manjšim. V jesenskem času leta 2019 je notranja proga ponovno zaživela v novi preobleki, kjer se člani ponovno srečujejo in pridno trenirajo.

Leta 2016 so se našemu društvo pridružili modelarji iz okolice Maribora, ki se pretežno ukvarjajo z on road modeli. Društvo se je takrat tudi preimenovalo v Modelarsko društvo Model Sport Štajerska. V letu 2016 smo tudi postali najemniki večjega prostora v Mariboru, kjer smo imeli do jeseni 2019 indoor progo PikHala, ki je bila namenjena cestnim elektrom modelom v velikosti 1:10.

Leta 2016 je naš član v Štajngrovi postavil novo off road progo, katero uporabljajo naši člani za treninge.

Kako postati član

V času zimske sezone nas najdeš v Benediktu, kjer pridno treniramo. V prostorih "indoor" proge nas boš spoznal in ti bodo predstavljene podrobnosti glede članstva. Lahko nas tudi poiščeš na Facebooku ali nam pišeš na naš elektronski naslov.


Organi društva

Upravni odbor društva

Predsednik Uroš Ploj
Član Jan Pernarčič
Član Dejan Toplak